Algemeen Aflevering Z-AGRIFOOD: Robotica op het veld

06/06/2023

Onze voedselproductie kan efficiënter en duurzamer, o.a. met de inzet van artificiële intelligentie en robotica. Vanuit die overtuiging investeren Vlaanderen en Europa in een Test- en Experimenteer Faciliteit (AgrifoodTEF) op ILVO. Dit is een omgeving die Vlaamse bedrijven helpt slimme digitale oplossingen versneld op de markt te brengen. De AgrifoodTEF bij ILVO wordt op 7 juni 2023 gelanceerd.

Naar aanleiding ervan brengt ILVO, in samenwerking met Kanaal Z en Trends.be, de werking en services van de AgrifoodTEF uitgebreid in beeld. Onder de naam Z-Agrifood worden in 2023 10 afleveringen van elk 4 à 5 minuten over AI en robotica samengesteld. Drie afleveringen komen begin juni beschikbaar; 7 afleveringen worden in het najaar 2023 uitgezonden.

De eerste aflevering van Z-Agrifood gaat over robotica op het veld. Robotica biedt kansen voor een duurzame agrifood productie. ILVO heeft een Test- en Experimenteer Faciliteit (AgrifoodTEF) voor Vlaamse technologiebedrijven om hun robotica-oplossingen sneller in praktijkomstandigheden te testen en te ontwikkelen. Zo willen Vlaanderen en Europa de groene, digitale transitie van de agrifood sector versnellen en het concurrentievermogen van bedrijven verhogen.

Meer weten? www.ilvo.vlaanderen.be/TEF