Expertise

Agrifood Technology helpt bedrijven en sectoren hun agrovoedingsprocessen effici├źnter en duurzamer te maken. Dit steunt op mechanisatie en digitalisatie.

Als living lab onderscheiden we ons vanwege onze aanpak. We streven naar praktijkrelevante oplossingen en hanteren daarvoor een cyclus van ontwerpfase, prototypebouw en praktijktesten, die vaak meermaals doorlopen wordt. Relevante gebruikers, eindgebruikers, technologieaanbieders, kennisinstellingen en praktijkcentra worden reeds in dit ontwikkelingsproces betrokken.

Ons living lab beschikt over een eigen atelier waar sensoren gevalideerd worden, prototypes gebouwd worden, data verwerkt en oplossingen verkend worden. Testopstellingen op het proefveld, in de proefserre, proefstal of in de Food Pilot laten toe om nieuwe of verbeterde processen in de praktijk te evalueren.

Met 600 medewerkers, geavanceerde onderzoekinfrastructuur en een uitgebreid netwerk aan stakeholders, staat ILVO open voor al uw vragen.

Mechanisatie, automatisatie, prototypering:
We beschikken over een multidisciplinair team met zowel technische als domeinkennis om innovatieve technologie├źn te ontwikkelen, bouwen, testen en/of evalueren. Via ons goed uitgerust atelier en ervaren team van technici en ingenieurs kunnen we prototypes bouwen die vervolgens in praktijkomstandigheden onder toeziend oog van experts getest kunnen worden.

Sensortechnologie en dataverwerking:

Om variabiliteit binnen percelen (plantaardige productie), verschillen tussen dieren binnen de kudde (dierlijke productie) of kwaliteitsverschillen binnen productstromen (agrovoedingsverwerking) in kaart te brengen kunnen verschillende types sensoren worden gebruikt. Deze sensoren genereren verschillende soorten data die verwerkt moet worden om er een nuttige toepassing aan te koppelen of om beslissingsondersteunend te werken. Innovatieve dataverwerkingstechnieken worden gebruikt (statistische verwerkingsmethoden, machine learning, deep learning, etc.) om nuttige informatie uit de data te extraheren.