Verhalen

Algemeen 30/03/2021

Vlevavlees

hyperspectrale camera die stuk varkensvlees inscant
In dit project wordt de haalbaarheid van (hyper)spectrale technologie voor objectieve bepaling van kwaliteitsparameters van varkensvlees onderzocht
Algemeen 30/03/2021

Living Lab Agrifood 4.0

Demo foodpilot
Visie-inspectie (RGB, multispectraal, hyperspectraal) kan gebruikt worden om processen of kwaliteitscontrole te automatiseren of om traceerbaarheid te verbeteren.
Algemeen 30/03/2021

CIMAT

Robot
Binnen dit project wordt in co-creatie met landbouwers en mechatronicabedrijven een prototype van een robot en bijhorende implementen ontwikkeld.
Algemeen 30/03/2021

Anomaliedetectie aardappel

foto aardappelveld
In dit project wordt toepassing van semi-supervised learning onderzocht voor anomaliedetectie in de aardappelteelt als beslissingsondersteunende tool voor de landbouwer en adviseur.
Algemeen 30/03/2021

Clawcare

Koeklauw
Het project Clawcare wil de huidige aanpak van klauwproblemen op Vlaamse melkveebedrijven op preventief en curatief vlak actualiseren en verbeteren.
Algemeen 30/03/2021

Innoseta

Logo innoseta
Er is een waaier aan innovaties en goede praktijken voorhanden voor het toepassen van gewassenbescherming In dit project wordt dit alles op een overzichtelijke manier gebundeld in een online databank.
Algemeen 30/03/2021

Wikileeks

Drone boven preiveld
Binnen dit project wordt allerhande sensordata (bodemscans, bodemsensoren, drone- en satelliet beelden) gecombineerd om beredeneerder te bemesten in prei
Algemeen 17/03/2021

AI4Agriculture

Drone boven aardappelveld
Dit project combineert het potentieel van artificiële intelligentie met het gebruik van cameratechnologie voor plaatsspecifieke onkruiddetectie